joi, 24 noiembrie 2011

Remote Desktop Connection

Porniţi pe desktop la distanţă din Windows 7 sau Vista


Remote Desktop este dezactivată în mod implicit în Windows 7 sau Vista, dar este destul de uşor să-l întoarcă pe. Dacă aveţi nevoie pentru a accesa PC-ul Vista de la un alt caseta, este un lucru esenţial pentru a porni.
Notă importantă: Remote Desktop este inclus doar în profesionale, de afaceri, sau versiunile Ultimate ale Windows. Ediţii de origine nu posedam desktop la distanţă.

Pentru a ajunge la pagina de configurare, puteţi fie să faceţi clic dreapta pe pictograma Computer si alegeti Properties, sau aveţi posibilitatea să tastaţi în sistem în caseta de căutare meniul Start, şi apoi găsiţi intrarea pentru System.

Acum, veţi dori să faceţi clic pe link-ul de la distanţă Setări pe partea stângă:

Acum puteţi activa în cele din urmă l pe:

Pentru a vă conecta la un alt PC Vista / Win7 pe aceeaşi reţea, faceţi clic pe butonul radio de jos. Dacă aveţi nevoie să conectaţi la o maşină de XP/2k, faceţi clic pe "permite conexiuni de la computere care rulează orice versiune de Desktop la distanţă" buton radio.
Nu vă faceţi griji cu privire la stabilirea unor reguli firewall, Vista sau Windows 7 nu asta pentru tine automat.
Notă: Aceasta ar trebui să lucreze atât pentru Windows 7 şi Vista.

Virtual Private Network

O rețea privată virtuală (din engleză de la virtual private network, prescurtat VPN) este o tehnologie de comunicații computerizate sigure, folosite de obicei în cadrul unei companii, organizații sau al mai multor companii, dar bazate pe o rețea publică și de aceea nu foarte sigură. Tehnologia VPN este concepută tocmai pentru a crea într-o rețea publică o subrețea de confidențialitate aproape la fel de înaltă ca într-o rețea privată adevărată la care sunt legați numai utilizatori autorizați. În mod intenționat această subrețea, denumită totuși "rețea VPN", nu poate comunica cu celelalte sisteme sau utilizatori ai rețelei publice de bază. Utilizatorii unei rețele VPN pot căpăta astfel impresia că sunt conectați la o rețea privată dedicată, independentă, cu toate avantajele pentru securitate, rețea care în realitate este doar virtuală, ea de fapt fiind o subrețea înglobată fizic în rețeaua de bază.
Expresia virtual private network mai poate fi tradusă și prin „rețea aproape privată”, traducere care și ea corespunde bine cu definiția de mai sus.
Mesajele din traficul de tip VPN pot fi transmise prin intermediul infrastructurii unei rețele publice de date (ex: Internet) folosind protocoalele standard, sau prin intermediul unei rețele private a furnizorului de servicii Internet (ISP), pusă la dispoziție publicului.
Aceste tipuri de conexiuni oferă o alternativă cu cost redus, în comparație cu rețelele dedicate de tip WAN private, oferind posibilitatea de conectare a comutatoarelor de telecomunicații la rețeaua internă a unei companii prin cablu, xDSL, sau dial-up. Conexiunile VPN sunt ușor de implementat peste infrastructurile publice existente, și oferă o alternativă în comparație cu rețelele dedicate private cum ar fi cele de tip Frame Relay sau ATM, care în general sunt mai scumpe.
Rețelele VPN oferă mai multe avantaje: prețuri redus pentru implementare / funcționare / administrare / întreținere, securitate informațională sporită (aproape ca la rețelele private propriu-zise, tradiționale), scalabilitate, acces simplificat și, în sfârșit, compatibilitate cu rețelele publice de mare viteză.

Tipuri de VPN

VPN-urile sigure folosesc cryptografic tunneling protocols. Acestea sunt protocoale criptice (codificate) care asigură confidențialitatea (blocând intrușii), autenticitatea expeditorului și integritatea mesajelor. Dacă sunt alese, implementate și utilizate în mod corespunzător, astfel de tehnici pot asigura comunicații sigure chiar în cadrul unei rețele nefiabile.
Deoarece o astfel de alegere, implementare și folosire nu sunt sarcini simple, există pe piață multe scheme VPN nefiabile (nesatisfăcătoare).
Tehnologiile VPN sigure pot fi de asemenea utilizate pentru a crește securitatea în infrastructura rețelelor.
Exemple de protocoale VPN sigure (fiabile):
  • IP security (IPsec) - folosit pe IPv4, și parțial obligatoriu pe IPv6.
  • Secure Sockets Layer / Transport Layer Security (SSL/TLS) - folosit ori pentru întreaga rețea, precum în proiectul OpenVPN, ori pentru securizarea unui proxy web. A fost construită de companii precum Aventail și Juniper care asigură accesul distant la capabilitățile VPN.
  • Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP), creat de un grup de companii, printre care și Microsoft.
  • Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP), creat prin cooperarea între Microsoft și Cisco.
  • Layer 2 Tunneling Protocol, version 3 (L2TPv3), lansat recent.
  • VPN-Q
  • Multi Path Virtual Private Network (MPVPN). MPVPN este marcă înregistrată a companiei Ragula Systems Development Company. Vezi Trademark Applications and Registrations Retrieval (TARR).
Pe piață există companii care asigură administrarea serverului VPN, serviciu oferit clienților lor dacă nu doresc să facă acest lucru ei înșiși. VPN-urile fiabile nu folosesc tunelele criptografice, în schimb se bazează pe securitatea unui singur distribuitor al rețelei care va asigura un trafic protejat.
  • Multi-Protocol Label Switching (MPLS) este adesea folosit pentru construirea unui VPN fiabil.
  • Layer 2 Forwarding (L2F), proiectat de Cisco.

Informatii retea INTRANET

       Beneficii

  • Productivităţii forţei de muncă: Intranet poate ajuta utilizatorii să localizeze şi a vizualiza informaţii mai rapid şi de a folosi aplicaţiile relevante pentru rolurile şi responsabilităţile lor. Cu ajutorul unui browser web interfata, utilizatorii pot accesa datele deţinute în orice bază de date organizaţia doreşte să pună la dispoziţie, oricând şi - sub rezerva dispoziţiilor de securitate - de la staţiile de lucru oriunde în cadrul companiei, majorându-se capacitatea angajaţilor de a efectua locurile lor de muncă mai rapid, mai cu precizie, şi cu încredere că au informaţii corecte. De asemenea, ajută la îmbunătăţirea serviciilor oferite utilizatorilor.
  • Ora: intranet permite organizaţiilor să distribuie informaţii angajaţilor pe o funcţie de necesităţi; Numar de angajati pot legătură într informaţiile relevante la comoditatea lor, mai degraba decat sa fie distras fără discriminare prin poşta electronică.
  • Comunicarea: intranet pot servi ca instrumente puternice pentru comunicare în cadrul unei organizaţii, pe verticală şi orizontală. Dintr-un punct de vedere de comunicaţii, intranet sunt utile pentru a comunica iniţiative strategice, care au o acoperire globală, în întreaga organizaţie. Tipul de informaţii care pot fi uşor transportate este scopul iniţiativei şi a ceea ce iniţiativa este cu scopul de a atinge, care este de conducere iniţiativă, rezultatele obţinute până în prezent, şi care să vorbească pentru mai multe informaţii. Prin furnizarea acestor informaţii pe intranet, personalul au posibilitatea de a ţine la curent cu orientarea strategică a organizaţiei. Câteva exemple de comunicare ar fi blog-uri de chat, e-mail, şi sau. Un bun exemplu în cazul în care lumea reală a unui intranet a ajutat un comunicat de companie este atunci cand Nestle a avut un număr de plante de prelucrare a alimentelor în Scandinavia. Sistemul lor de sprijin central de a trebuit să se ocupe cu un număr de interogări în fiecare zi. [3] Atunci când Nestle a decis să investească într-un intranet, au dat seama repede de economii. McGovern spune ca economiile din reducerea apelurilor de interogare a fost substanţial mai mare decât investiţia în intranet.
  • Publicarea pe web permite cunoştinţe greoaie întreprinderilor care urmează să fie menţinute şi uşor de accesat în întreaga companie cu ajutorul hypermedia şi tehnologii Web. Exemplele includ: manuale angajat, documente de beneficii, politicile companiei, standarde de afaceri, fluxuri de ştiri, chiar şi de formare, pot fi accesate pe baza standardelor comune de Internet (Acrobat fişiere, fişiere Flash, aplicatii CGI). Deoarece fiecare unitate de afaceri poate actualiza copia on-line a unui document, cea mai recenta versiune este, de obicei la dispoziţia angajaţilor folosind intranet.
  • Operaţiunile de afaceri şi de management: intranet sunt, de asemenea, folosite ca o platformă pentru dezvoltarea şi implementarea aplicaţiilor pentru a sprijini operaţiunile de afaceri şi a deciziilor în cadrul întreprinderii internetworked.
  • Cost-eficient: Utilizatorii pot vizualiza informaţii şi de date prin intermediul web-browser-ului, mai degrabă decât menţinerea documente fizice, cum ar fi manuale de procedură, lista de telefon interne şi forme de rechiziţie. Acest lucru poate economisi bani potential de afaceri pe imprimarea, copierea documentelor, şi a mediului, precum şi ca document aeriene de întreţinere. De exemplu, Oameni moale ", derivat reduceri semnificative ale costurilor prin trecerea proceselor de HR la intranet". [3] McGovern merge mai departe să spun costul manualul de înscriere în prestaţii a fost dovedit a fi USD109.48 pe înscriere. "Schimbarea acest proces pentru a intranet a redus costul per înscrierea la 21.79 dolari, o economie de 80 la suta". O altă companie care a salvat bani pe rapoartele de cheltuieli a fost Cisco. "În 1996, Cisco 54000 rapoarte prelucrate, precum şi valoarea de dolari a fost procesat USD19 milioane de euro". [3]
  • Consolidarea colaborare: Informatiile sunt uşor de accesat de către toţi utilizatorii autorizaţi, care permite lucrul în echipă.
  • Cross-platform capacitate: Standarde-conforme cu browsere web sunt disponibile pentru Windows, Mac, şi UNIX.
  • Construit pentru o audienţă: Multe companii dictează caietul de sarcini de calculator, care, la rândul său, ar putea permite dezvoltatorilor sa scrie aplicatii Intranet că doar trebuie să lucreze pe un singur browser-ul (fără probleme de compatibilitate cross-browser). Fiind capabil să abordeze în mod specific de "cititor" este un mare avantaj. Deoarece Intranet sunt specifice utilizatorului (care necesită baze de date / de autentificare în reţea înainte de acces), stii exact cine esti si interfatare cu pot personaliza dvs. Intranet bazate pe rol (titlu de locuri de muncă, departament) sau individuale ("Felicitări Jane, pe anul treia cu firma noastra! ").
  • Promovarea culturii corporative comune: Fiecare utilizator are posibilitatea de a vizualiza aceleaşi informaţii în cadrul Intranet.
  • Imediat actualizări: Atunci când se ocupă cu publicul, în orice capacitate, putere, caietul de sarcini, şi parametri se pot schimba. Intranet face posibilă pentru a oferi publicului cu "live" modificări astfel încât acestea sunt ţinute la zi, care poate limita răspunderea unei companii.
  • Sprijină o arhitectură de calcul distribuit: intranet poate fi, de asemenea, conectate la sistemul unei societăţi de gestionare a informaţiilor, de exemplu, un sistem de pontaj.
  • Utilizări

    Din ce în ce, intranet-uri sunt folosite pentru a furniza instrumente şi aplicaţii, de exemplu, de colaborare (pentru a facilita care lucrează în grupuri şi teleconferinţe) sau directoare sofisticate corporative, vânzări şi managementul relaţiilor cu clienţii instrumentele, management de proiect , etc, pentru a avansa de productivitate.
    Intranet sunt de asemenea folosite ca corporative cultura-schimbare platforme. De exemplu, un număr mare de angajaţi discutarea problemelor-cheie într-o cerere pe forum pentru intranet ar putea duce la idei noi in management, productivitate, calitate, şi alte probleme corporative.
    În intranet de mare, trafic site-ul este adesea similar cu traficul site-ul public şi pot fi mai bine înţelese prin utilizarea software-ului web valori pentru a urmări activitatea de ansamblu. Ghid de anchete, de asemenea, îmbunătăţirea eficienţei site-ul intranet. Întreprinderile mai mari permit utilizatorilor în cadrul intranet lor de la acces public la internet prin intermediul serverelor firewall. Ei au capacitatea de a ecran mesajele care vin şi pleacă de securitate menţinerea intactă.
    Atunci când o parte a unui intranet este făcut accesibil pentru clienţi, iar altele in afara de afaceri, pe care o parte devine o parte a unui extranet. Companiile pot trimite mesaje private prin intermediul reţelei publice, utilizând criptare de construcţii / decriptare şi alte garanţii de securitate pentru a conecta o parte din intranet lor de la alta.
    Intranet-o experienţă de utilizator, editoriale, si echipele de tehnologie lucrează împreună pentru a produce in-house site-uri. Cele mai frecvent, intranet-uri sunt gestionate de comunicaţii, HR sau CIO departamentele de organizaţii mari, sau o combinaţie a acestora.
    Din cauza domeniului de aplicare şi varietate de conţinut şi a numărului de interfeţe de sistem, intranet-uri de multe organizatii sunt mult mai complexe decât site-urile lor publice respective. Intranet şi utilizarea lor sunt în creştere rapidă. În conformitate cu design-Intranet anual 2007, de la Nielsen Norman Group , numărul de pagini de pe intranet participanţilor "în medie de peste 200,000 anii 2001 până în 2003 şi a crescut la o medie de 6 milioane de pagini în perioada 2005-2007. [2]
     

duminică, 6 noiembrie 2011

Tort cu frisca si piersici

Pentru blat iti trebuie:4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
sare
 
Pentru crema iti trebuie:
500 g frisca
300 g zahar
4 plicuri (20 g) gelatina
5 oua
1 borcan (800 g) compot de piersici
100 g stafide
2 plicuri zahar vanilinat
100 ml lapte 
 
Pentru decor iti trebuie:
300 g piscoturi
500 ml frisca
150 g crema de ciocolata cu alune
1 plic zahar vanilinat

                    Mod preparare:
  1. Bati albusurile spuma tare cu zaharul si un praf de sare, apoi adaugi galbenusurile si faina, amestecand incet.
  2. Torni compozitia intr-o tava unsa, si coci la foc mediu, timp de 1/2 ora.
  3. Pentru crema, mixezi intr-o cratita ouale cu zaharul si zaharul vanilinat, torni laptele fiert si pui vasul pe foc mic.
  4. Amesteci pana cand da in cateva clocote, apoi iei cratita de pe foc si incorporezi gelatina, pe care ai inmuiat-o in 100 ml apa, cu 10 minute inainte.
  5. Lasi crema sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
  6. In crema racita, adaugi frisca, stafidele spalate si piersicile taiate cubulete.
  7. Omogenizezi crema si o torni in tava in care ai copt blatul, tapetata cu folie.
  8. Lasi crema in frigider 3 ore.
  9. Insiropezi blatul cu sirop din compot, apoi il ungi cu crema de ciocolata.
  10. Peste blat rastorni crema din frigider. imbraci tortul in frisca batuta cu zaharul vanilinat, apoi lipesti pe margini piscoturile.
  11. Pofta buna!

  Tort ciocolata si mascarpone

Ingrediente

Pentru Blat:
4 oua
150 g zahar
1 lingurita praf de copt
2 linguri cacao
150g faina
 
Pentru crema de ciocolata:
200 ml frisca
200 g ciocolata amaruie de portocale
 

Pentru crema mascarpone:  400 ml frisca
1 cutie crema mascarpone
100g zahar pudra
1/2 cutie jeleuri de portocale in ciocolata
½ plic gelatina.
Decor:
200ml frisca
1/2 cutie jeleuri de portocale in ciocolata

 

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa si albicioasa. Se cerne faina, praful de copt, cacao si se adauga. Se coace intr-o forma tapetata cu hartie pergament. Se scoate blatul, se pune pe un tocator de lemn si se lasa la racit. Se pregateste crema de ciocolata: se topeste ciocolata in frisca si se da la rece.Se bate spuma. Se pregateste crema de mascarpone: se amesteca mascarpone cu zahar pudra dupa gust. Se adauga gelatina topita si racita putin cate putin si cu mare atentie pentru a nu face cocoloase si se adauga frisca batuta. Se tapeteaza cu folie o forma de tort. Se taie blatul pe 3 nivele. Se asaza primul blat, se insiropeaza si se acopera cu crema de ciocolata. Se pune al doilea blat, se insiropeaza, se asaza pe el jeleuri de portocale taiate in bucati mici si se adauga crema mascarpone.Se asaza ultimul blat insiropat, se acopera cu folie si se da tortil la rece 3-4 ore. Se decoreaza cu frisca batuta si jeleuri de portocale.