duminică, 6 noiembrie 2011

Tort cu frisca si piersici

Pentru blat iti trebuie:4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
sare
 
Pentru crema iti trebuie:
500 g frisca
300 g zahar
4 plicuri (20 g) gelatina
5 oua
1 borcan (800 g) compot de piersici
100 g stafide
2 plicuri zahar vanilinat
100 ml lapte 
 
Pentru decor iti trebuie:
300 g piscoturi
500 ml frisca
150 g crema de ciocolata cu alune
1 plic zahar vanilinat

                    Mod preparare:
  1. Bati albusurile spuma tare cu zaharul si un praf de sare, apoi adaugi galbenusurile si faina, amestecand incet.
  2. Torni compozitia intr-o tava unsa, si coci la foc mediu, timp de 1/2 ora.
  3. Pentru crema, mixezi intr-o cratita ouale cu zaharul si zaharul vanilinat, torni laptele fiert si pui vasul pe foc mic.
  4. Amesteci pana cand da in cateva clocote, apoi iei cratita de pe foc si incorporezi gelatina, pe care ai inmuiat-o in 100 ml apa, cu 10 minute inainte.
  5. Lasi crema sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
  6. In crema racita, adaugi frisca, stafidele spalate si piersicile taiate cubulete.
  7. Omogenizezi crema si o torni in tava in care ai copt blatul, tapetata cu folie.
  8. Lasi crema in frigider 3 ore.
  9. Insiropezi blatul cu sirop din compot, apoi il ungi cu crema de ciocolata.
  10. Peste blat rastorni crema din frigider. imbraci tortul in frisca batuta cu zaharul vanilinat, apoi lipesti pe margini piscoturile.
  11. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu