Tort cu frisca si piersici
Pentru blat iti trebuie:4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
sare
Pentru crema iti trebuie:
500 g frisca
300 g zahar
4 plicuri (20 g) gelatina
5 oua
1 borcan (800 g) compot de piersici
100 g stafide
2 plicuri zahar vanilinat
100 ml lapte
Pentru decor iti trebuie:
300 g piscoturi
500 ml frisca
150 g crema de ciocolata cu alune
1 plic zahar vanilinat
Mod preparare:
- Bati albusurile spuma tare cu zaharul si un praf de sare, apoi adaugi galbenusurile si faina, amestecand incet.
- Torni compozitia intr-o tava unsa, si coci la foc mediu, timp de 1/2 ora.
- Pentru crema, mixezi intr-o cratita ouale cu zaharul si zaharul vanilinat, torni laptele fiert si pui vasul pe foc mic.
- Amesteci pana cand da in cateva clocote, apoi iei cratita de pe foc si incorporezi gelatina, pe care ai inmuiat-o in 100 ml apa, cu 10 minute inainte.
- Lasi crema sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
- In crema racita, adaugi frisca, stafidele spalate si piersicile taiate cubulete.
- Omogenizezi crema si o torni in tava in care ai copt blatul, tapetata cu folie.
- Lasi crema in frigider 3 ore.
- Insiropezi blatul cu sirop din compot, apoi il ungi cu crema de ciocolata.
- Peste blat rastorni crema din frigider. imbraci tortul in frisca batuta cu zaharul vanilinat, apoi lipesti pe margini piscoturile.
- Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu