duminică, 6 noiembrie 2011

  Tort ciocolata si mascarpone

Ingrediente

Pentru Blat:
4 oua
150 g zahar
1 lingurita praf de copt
2 linguri cacao
150g faina
 
Pentru crema de ciocolata:
200 ml frisca
200 g ciocolata amaruie de portocale
 

Pentru crema mascarpone:  400 ml frisca
1 cutie crema mascarpone
100g zahar pudra
1/2 cutie jeleuri de portocale in ciocolata
½ plic gelatina.
Decor:
200ml frisca
1/2 cutie jeleuri de portocale in ciocolata

 

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa si albicioasa. Se cerne faina, praful de copt, cacao si se adauga. Se coace intr-o forma tapetata cu hartie pergament. Se scoate blatul, se pune pe un tocator de lemn si se lasa la racit. Se pregateste crema de ciocolata: se topeste ciocolata in frisca si se da la rece.Se bate spuma. Se pregateste crema de mascarpone: se amesteca mascarpone cu zahar pudra dupa gust. Se adauga gelatina topita si racita putin cate putin si cu mare atentie pentru a nu face cocoloase si se adauga frisca batuta. Se tapeteaza cu folie o forma de tort. Se taie blatul pe 3 nivele. Se asaza primul blat, se insiropeaza si se acopera cu crema de ciocolata. Se pune al doilea blat, se insiropeaza, se asaza pe el jeleuri de portocale taiate in bucati mici si se adauga crema mascarpone.Se asaza ultimul blat insiropat, se acopera cu folie si se da tortil la rece 3-4 ore. Se decoreaza cu frisca batuta si jeleuri de portocale.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu